BIZ interview Emiel van der Heide

sep 2, 2024

In september staat er een belangrijk punt op de agenda: Roder ondernemers mogen hun stem uitbrengen over het voortbestaan van het Ondernemersfonds. Het fonds, dat in 2015 in het leven is geroepen om Roden leefbaar en aantrekkelijk te houden voor bezoekers, inwoners en mensen die er werken, werpt al jaren zijn vruchten af. Iedere ondernemer betaalt, naar WOZ-waarde van het pand, een bepaald bedrag dat geïncasseerd wordt door de gemeente Noordenveld. Van dat geld worden investeringen gedaan in het dorp.
In het centrum wordt het geld onder andere besteed aan de aankleding. De bloembakken en hanging-baskets worden uit het fonds betaald, net als de feestverlichting tijdens de donkere dagen. Ingrediënten om Roden aantrekkelijk te maken voor bezoekers. Maar dat is het niet alleen, benadrukt Van der Heide. “Vanuit het Ondernemersfonds worden veel festiviteiten bekostigd. Daarbij valt te denken aan de Sinterklaasintocht, de Weihnachtsmarkt en de Rodermarktparade. Volksvermaken is de organisator, het Ondernemersfonds maakt het mede financieel mogelijk. Het geld vloeit terug naar het dorp en daar profiteert iedereen van. En het is eerlijk: iedereen betaalt mee. Het is een fonds van ondernemers voor ondernemers”, aldus de Zakenkring-voorzitter.

Gerelateerde berichten

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.