Equans

mrt 15, 2024

Jan Bonnen

Ook in deze nieuwsbrief een bedrijf aan het woord. Ze nemen u als lezer graag aan de hand om kennis te maken met hun bedrijfsvoering. Onder andere in deze nieuwsbrief het bedrijf Equans, aan de Exportweg in Roden. Het bedrijf heeft enkele naamswijzigingen gehad (zoals GTI, Cofely en ENGIE), maar heeft de succesvolle bedrijfsformule nooit verloren. Sinds twee jaar prijkt Equans op de gevel. Met nog steeds de medewerkers van toen.

Waaronder Jan Bonnen, die inmiddels 25 jaar in dienst is. ‘Ik ben consultant Fire Safety & Security. Ik geef voorlichting en advies over security- en brandpreventie-onderwerpen. Maar ons bedrijf is veel groter. Equans is wereldleider in technische dienstverlening en maakt deel uit van de internationale en beursgenoteerde Bouygues groep. We ontwerpen en leveren innovatieve en duurzame oplossingen op maat om de gebouwen, installaties, systemen en processen van onze klanten te optimaliseren. Met de kennis en kunde van 90.000 medewerkers en de sterke geografische aanwezigheid in 20 landen beschikken we over een uitstekende technische knowhow. Van advies, ontwerp, installatie, realisatie, onderhoud en beheer tot financiering. We bieden een unieke combinatie van expertise op het gebied van HVAC (verwarming, ventilatie, airconditioning), vriestechnologie (Refrigeration) en safety & security, facility management, digitalisering & ICT, elektrotechniek, werktuigbouwkunde en robotica. Onze expertise stelt ons in staat klanten te ondersteunen in hun transitie naar een duurzame bedrijfsvoering. Equans in Nederland telt ruim 5.500 medewerkers verdeeld over 29 locaties. Ons kantoor in Roden is het regionale hoofdkantoor voor de vier noordelijke provincies.’

Het bedrijf brengt innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen en zijn graag vanaf het begin betrokken. Van ontwerp tot realisatie. De opdrachtgevers bevinden zich vooral in de utiliteit en industriële sector. Ook overheden zijn aan dit rijtje toegevoegd. Equans onderschrijft de overkoepelende MVO-ambitie en de OESO-richtlijnen betreffende maatschappelijk verantwoord ondernemen. Veiligheid en duurzaamheid zijn kernwaarden die het bedrijf nastreeft.

‘Sinds 1997 zit het bedrijf op deze locatie in Roden. We hebben klanten zoals Achmea, UMCG en Gasunie. De laatste jaren zien we steeds meer dat zogenaamde smartbuildings de standaard worden. Het is een trend dat alle individuele systemen online met elkaar kunnen communiceren. Belangrijk is wel dat de veiligheid gewaarborgd blijft. Mocht het internet uitvallen, kunnen deze systemen alsnog standalone bediend worden. Wij denken steeds een stap verder. Dat maakt Equans tot een heel mooi krachtig bedrijf. Doordat we werken vanuit  diverse servicelocaties kunnen we de klant en onze werknemers persoonlijk blijven benaderen. Onze werknemers worden gezien als het kapitaal van het bedrijf en worden als individu geschoold. Ze worden echt gezien.’ Voor OCN heeft Equans camerabewakingssystemen geïnstalleerd en zij zorgen er dag en nacht voor dat de leden van OCN veilig kunnen werken. ‘De korte lijnen die we hebben met OCN ervaren wij als heel prettig. We delen onze kennis en dat zorgt voor een sterke band tussen bedrijf en ondernemerscollectief.’


Gerelateerde berichten

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.