Voortgang bij Magistapand

feb 17, 2024

Met veel genoegen delen wij jullie mee dat er vooruitgang wordt geboekt in de sloop en ontwikkeling van de oude Magista locatie.
De jarenlange leegstand heeft een aantal ongewenste gasten aangetrokken. Naast de reeds waargenomen vleermuizen, is na ecologisch onderzoek ook de aanwezigheid van steenmarters en de grote bosmuis vastgesteld. Het betreft hier beschermde diersoorten waarop de provincie Drenthe nauwlettend toezicht houdt om ervoor te zorgen dat sloop- en bouwwerkzaamheden in harmonie met de natuur plaatsvinden.

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat de projectontwikkelaar inmiddels een ontheffing heeft verkregen van de provincie Drenthe waardoor er vanaf eind februari geleidelijk aan begonnen kan worden met de sloop. Recent zijn de eerste voorbereidende werkzaamheden verricht en binnenkort zal de gemeente Noordenveld de verdere planning communiceren middels verschillende communicatiekanalen.

Voor eventuele vragen omtrent dit project kunt u contact opnemen met Haris Dzelilovic, beleidsmedewerker Economische Zaken van de gemeente Noordenveld. Haris is te bereiken via h.dzelilovic@noordenveld.nl of telefonisch op 06 29 63 50 61.

Gerelateerde berichten

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.