IMDS

mrt 19, 2024

Interventional Medical Device Solutions, kortweg IMDS stelt zich ook graag voor. Voortgebouwd op het fundament van Cordis besloten André Abbring, Edwin Schulting, Jan de Vries en Paul Luning het streven voort te zetten met een hernieuwde visie. IMDS blijkt na al die jaren letterlijk van levensbelang. De corebusiness is cardiovasculaire oplossingen bieden. De focus ligt op het verbeteren en versnellen van geavanceerde en complexe Percutane Coronaire Interventies (PCI). Ook wel een dotterprocedure of stentplaatsing genoemd. Sinds 2008 ging IMDS van start en vorig jaar vierden zij het 15-jarig jubileum.

‘In het kort bedenken we product oplossingen voor verstopte of vernauwde kransslagaderen rondom het hart welke niet met standard middelen behandeld kunnen worden. Dit zijn zogenoemde complex PCI procedures. Middels een bloedvat opening via de pols of de lies worden voerdraden en katheter naar de kransslagaderen gebracht. Middels röntgen kan de arts de producten volgen. De speciaal producten welke IMDS ontwikkeld en produceert ondersteunen de procedure indien er bijvoorbeeld sprake is van een volledige blokkade, complexe bloedvat aftakkingen of passage van gecalcificeerd letsel. Als er eenmaal een doorgang is gemaakt door het letsel dan kan de arts met standaard producten de behandeling afmaken. Door de westerse levensstijl en het alsmaar ouder worden van de bevolking komen complexe procedures steeds vaker voor. Ons streven is om met slimme product oplossingen op een zo eenvoudig mogelijke manier de behandeling van patiënten met complex letsel mogelijk te maken voor zoveel mogelijk artsen. Met het groeiend portfolio van unieke producten en de beschikbaarheid hiervan in ondertussen meer dan 70 landen in de wereld neemt de invloed van IMDS toe. De kernwaarden van IMDS welke de ontwikkeling mogelijk gemaakt hebben blijven rotsvast. Personeel kennen ze bij naam, er is sprake van een open kantoortuin en ze willen zoveel mogelijk werknemers en stagiairs uit de omgeving. ‘Daarom denk ik dat wij een toegevoegde waarde zijn voor Roden. De locatie is natuurlijk fantastisch. Vanuit het kantoor kijk je uit op de velden waar af en toe een ree zijn weg probeert te vinden. We moeten de mens ook nooit vergeten. We  vinden het belangrijk dat we weten wie hier werkt en wat hem of haar drijft. We zijn er dan ook trots op de hoge participatie van vrouwen en minderheden. Gelijke kansen bieden voor iedereen is een onderliggend streven.’

Dat het bedrijf door de unieke product oplossingen letterlijk het verschil kan maken wordt regelmatig bevestigt. Het netwerk van wereldwijde waarmee IMDS samenwerkt deelt regelmatig succesvolle zeer complexe procedures mogelijk gemaakt door de unieke innovaties uit Roden. Dan wordt het weer eens bevestigd hoe belangrijk ons werk is. Wij voegen iets toe, ons product maakt echt het verschil. Iedereen die hier werkt beseft zich ook goed wat voor impact wij hebben op mensenlevens.’ Abbring ziet ook veel bevlogen en goedgeschoold personeel uit de omgeving van Roden komen. “Feitelijk is Roden voor ons een heel centrale ligging, mensen uit de wijde omgeving kunnen ons goed en snel bereiken”.  . Een goed werkklimaat en een positieve levensverwachting bieden, daar doen we het voor.

Volgens Abbring is er geen soortgelijk bedrijf welke in staat is om meerdere echt nieuwe innovaties naar de sterk gereguleerde global markt te brengen dan IMDS. ‘De wil om te blijven ontwikkelen moet door je bloedvaten stromen. We testen alles uitvoerig en krijgen input van de artsen met wie we samenwerken. We hebben niet alleen patenten op onze producten, maar beschermen onze processen en productielijnen om deze te ontwikkelen en maken in Roden. Abbring vindt het belangrijk dat IMDS ook een toegevoegde waarde is voor Roden. ‘Daar is OCN een heel mooi voorbeeld van. Zij dienen als klankbord en je kan altijd op ze terugvallen. We helpen elkaar en dat is heel waardevol.’

Gerelateerde berichten

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.