Schaap Bestrating & Tuin

apr 22, 2024

Hein Schaap is dé aangewezen persoon als het gaat om kwalitatieve bestratingen en tuinaanleg. Nog steeds is Schaap Bestrating & Tuin een van de weinige leveranciers van een groot scala aan tegels en klinkers. De ondernemer weet al meer dan twintig jaar met gedreven vakmanschap menig tuinbezitter tevreden te stellen. In 2001 begon hij, samen met zijn vrouw, in Nuis.

‘Mijn onderneming begon op het terrein van Dijkzand. Van Jan mocht ik een klein stukje gebruiken voor mijn handel. In een kleine houten blokhut begon ik met een klein vrachtje terrastegels Schaap Bestrating & Tuin. Ik wilde altijd al voor mijzelf beginnen. Onder een baas werken vond ik prima, maar altijd was een sterke handelsgeest aanwezig. Het ondernemen zit in mijn bloed. Mijn vader en opa waren ook echte ondernemers. Altijd was ik bezig met het zoeken naar kansen. Handeltjes beginnen, zoeken naar mogelijkheden. Hoe mooi de locatie in Nuis ook was, een eigen plek leek mij en mijn vrouw fantastisch. Die vonden wij aan de Industrieweg 6, waar ik nu al ruim twaalf jaar mijn bedrijfsvoering heb. Een leverancier van bestratingsmateriaal in Roden was er niet en ook vakkundige stratenmakers bleven uit. Alles hebben we zelf opgebouwd. Nooit heb ik een lening afgesloten. Iedere keer als er een beetje winst was, kocht ik er iets bij. Ik hield niet van onvoorziene kosten en wilde alles in één keer afbetalen.’ Op dit moment heeft Hein acht mensen in dienst, waaronder de Oekraïense André. ‘Een hardwerkende man die het nodige met zijn gezin heeft meegemaakt. Het geeft veel voldoening om hem hier een kans in de arbeidsmarkt te bieden. Ons bedrijf voelt voor hem als familie, de verjaardag van zijn zoontje hebben we hier ook uitbundig gevierd.’ Hoe mooi de bedrijfstak van Hein ook is, het weer bepaalt. ‘Als het te nat is kunnen we niks. Ons geluk was dat de winters zachter en aangenamer werden, maar ook die worden steeds natter en mijn personeel moet wel doorbetaald worden. Als het weer ronduit slecht is, blijven ze thuis. Dat is een probleem van de laatste jaren.’ Ondanks dat lopen de zaken goed en inmiddels is zijn zoon Jochem bezig de zaak van zijn vader over te nemen. Sinds dit jaar is Schaap Bestrating & Tuin leverancier van het merk Kortmann. ‘Een Duitse fabrikant en die levert onwijs mooie en kwalitatieve materialen. Onze klanten zijn nu al lovend. De prijs is ook zeer concurrerend en we zijn trots deze in het assortiment te hebben.’ Hein is zelfs zo trots, dat hij een stuk industriegebied heeft aangekocht en daar deze zomer een nieuwe zaak gaat openen. Onder de naam Kortmann B.V. gaat hij aan de slag als importeur van het befaamde merk voor de groothandel. ‘Dat is ook de reden dat Jochem de zaak overneemt. Ik ga mijn pijlen richten op deze nieuwe onderneming. We hebben een contract weten af te sluiten met deze Duitse firma en zijn enorm blij straks te mogen leveren aan de groothandels.’

OCN is voor Hein allesbepalend. ‘Het is een hele fijne ondernemersvereniging. Door OCN hebben we de mogelijkheid het bedrijventerrein naar onze hand te zetten. De wegbewijzering, het groenonderhoud, de camerabewaking. We hebben zeggenschap hierover en dat is heel fijn. Contact is snel te leggen en geregeld worden we via de mail op de hoogte gehouden van de nieuwe ontwikkelingen. Ik probeer ook altijd aanwezig te zijn bij vergaderingen van OCN. Ook wil ik een oproep doen aan de nieuwe ondernemers die nog niet bekend zijn met OCN. Kom gezellig langs tijdens een vergadering of ondernemersavond. Het is altijd makkelijk netwerken en samen kunnen we meer dan alleen.’

Gerelateerde berichten

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.